FŐOLDAL
BEMUTATKOZÁS
ELÉRHETŐSÉG, FOGLALÁS
NYEREMÉNYJÁTÉK 2017
SZARDÍNIA, A SZIGET
KORÁBBI VENDÉGEINK
ÚJ BESZÁMOLÓK
ÖSSZES SZÁLLÁS AJÁNLAT:
- CSALÁDBARÁT SZÁLLÁSOK
- ALL INCLUSIVE
- LUXUS UTAZÁS
- NÁSZÚT
Csavargások Cagliariban
VITORLÁS BÉRLÉS
GOLF UTAZÁS
TÉRKÉP
KÉPGALÉRIA
VIDEO
UTAZÁS SZARDÍNIÁRA
LÁTNIVALÓK, PROGRAMOK
HAJÓKIRÁNDULÁSOK
PRAKTIKUS TANÁCSOK
UTAZÁS 2017 KIÁLLÍTÁS
ASINARA -MAGYAR HADIFOGLYAINK EMLÉKÉRE

Szardínia, a sziget

A szárd gasztronómia 

Egészséges, gazdag, színes, fűszeres.

Néhány szárd specialitás:  
Maloreddus = szárd nokedli; durum lisztből készült kifőtt tészta kolbászos, paradicsomos fűszeres szósszal; 
Culingionis: juhtúróval vagy burgonyával töltött, derelye-szerű kifőtt tészta, melyre paradicsomos szószt és reszelt juhsajtot tesznek; 
Fregola: tarhonya-szerű, apró sűrű kifőtt tészta, melyeket zöldséggel, hússal vagy tenger gyümölcseivel ízesítenek 
Porcheddu: faparázson sütött malachús, mely csak anyatejjel táplálkozott előtte 
Sonkák, kolbászok, vaddisznókolbász, malac, bárány, kecske parázson sütve 

szard etel szard etel

szard etel

Halféleségek: 
Bottariga: a tonhal szárított és füstölt tojása, melyet Spagettire reszelnek rá  
Tonhal, kardhal, angolna, különféle sült halak zöldségkörettel

szard etel szard etel

Édességek, sütemények: mandulás, mézes, túrós ízesítéssel készítik el

szard sutemeny

Kenyérfélék: rendkívül gazdag formájú és kiváló minőségű kenyereik vannak. Kiemelkedő például a "civraxu" kenyér, vagy az ostyaszerű "carasau" kenyér, melyet már a rómaiak is ismertek. A kenyerek formája óriási képzelőerőt tükröz.

szard sutemeny szard kenyer

Sajtok: juhsajtok különféle érlelési idővel 

sajtok

BOROK:  
Itália legjobb borai közé tartoznak, már a föníciaiak is ismerték a legősibb szárd borféléket. 
Cannonau testes száraz vörösbor, húsfélékhez fogyasztják 
Monica 
Calignanus 
Nuragus 
Angelu Ruju 
Vermentino ősi fehér borféle 
Malvasia mandula izű desszertbor 
Vernaccia aperitif fehér bor  
Moscato muskotályos édes bor 

borok borok

LIKŐRÖK:
Mirtusz likőr, mely a mirtuszbokor bogyóiból készül alkohol és cukor hozzáadásával, az emésztést segíti elő, lehűtve ajánlott fogyasztani. Fili e ferru: szárd törkölypálinka.

mirtuszlikor